Legendy vstoupili do ligy ve stylu ALL-STARS

12.10.2024 21:37

V sobotu 12. října byla zahájena soutěž Ústecká liga mužů a tým FbC Jazzmani Žatec Legendy se postavil proti soupeřům Florbal Děčín B a PRO – AKTIV Bílina. Tato utkání přinesla 40 gólů, kde každý z nich měl své kouzlo – od vlastních gólů přes šťastné zásahy až po branky do prázdné branky.

Florbal Děčín B 12:5 FbC Jazzmani Žatec Legendy

V prvním zápase se ukázalo, že Děčín bude tvrdým oříškem. Legendy zvládly držet krok do poloviny utkání, ale postupně ztrácely dech. Navzdory bojovnému výkonu skórovali za Žatec pouze dva hráči: Adam Brunclík, který zaznamenal 2 branky, a Michal Nápravník, který přidal hattrick. Ostatní střelci se bohužel neprosadili, což vedlo k jasnému vítězství Děčína, který si tak připsal plný bodový zisk.

FbC Jazzmani Žatec Legendy 13:10 PRO – AKTIV Bílina

Druhé utkání byly doslova hody pro fanoušky ofenzivního florbalu. Zápas začal pro Jazzmany špatně, když po pouhých dvou minutách prohrávali 2:0. Zvrat však přišel díky předsedovi klubu Tomáši Votavovi, který v šesté minutě zahájil ofenzivní obrat. Po dvou třetinách vedli Jazzmani rozdílem čtyř gólů, ale Bílina nechtěla dát svou kůži lacino. Vedeni hráčem Horákem, který sice nepředvedl nejbystřejší výkon, přesto Bílina vytrvale tlačila a držela zápas otevřený až do závěru. Zápas definitivně zlomil až ve 44. minutě znovu Votava, když svou třetí brankou utkání stanovil konečný výsledek na 13:10.

Tři body do tabulky a pozitivní energie

Legendy si tímto vítězstvím zajistily první tři body do tabulky a po úvodních kolech se nacházejí na 5. místě z 9 týmů. Výhra nad Bílinou byla založena na bojovnosti celého týmu, který se dokázal vrátit do zápasu i po špatném startu.

Sestava: Jan Kloboučník – Lukáš Klán, Tomáš Balon, Aleš Kopecký, Martin Ligda – Adam Brunclík, David Mixa, Michal Nápravník, Tomáš Votava, Vojtěch Zsemlye, Petr Votava.

Jazzmani se tak rozjíždějí na pozitivní vlně a s chutí pokračovat v dalších zápasech.

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420732601280

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořeno službou Webnode