Jazzmani si odvážejí tři body z prvního turnaje v Kadani

01.10.2024 19:14

V neděli 29. září 2024 odstartovali FbC Jazzmani Žatec novou sezónu pořádáním svého prvního turnaje v Kadani. Na žatecké muže čekaly dva náročné zápasy – proti týmům FBC Vipers Most a Florbal Chomutov C. První ligová utkání jsou vždy výzvou, a všechny týmy do nich nastoupily s maximálním nasazením.

FBC Vipers Most 9:8 FbC Jazzmani Žatec

První zápas rozehráli Jazzmani parádně. Hned při první přesilové hře otevřel skóre Milyan. Následně přidal druhý gól Hanuš, a ještě před koncem první třetiny navýšil skóre mladý junior Nápravník. Zdálo se, že zápas má Žatec pevně pod kontrolou, ale druhá třetina přinesla divoký vývoj připomínající hru bez obran. Obě strany si připsaly tři branky a utkání bylo nadále otevřené.

Zlom nastal ve třetí třetině. Jazzmani začali dělat chyby, které Vipers nekompromisně trestali. Přestože mladí hráči Žatce hráli skvěle, nervozita se projevila a Most se v posledních minutách zmobilizoval. Tři minuty před koncem Vipers otočil skóre a zvítězil těsným rozdílem 9:8. I když šlo o prohru, nadějný výkon mladých hráčů, jako byli Vojtěch, Pernet, Galló a Nápravník, ukázal, že budoucnost týmu je světlá.

FbC Jazzmani Žatec 14:6 Florbal Chomutov C

Ve druhém zápase se Jazzmani postavili proti rezervě Chomutova. Soupeř dokázal držet krok pouze v první třetině. Žatečtí hráči se poučili z předchozích chyb a předvedli daleko kompaktnější výkon. Kombinace fungovaly a zakončení byla přesná. Nováček mužů Ondřej Vojtěch zazářil hattrickem z pozice obránce, což výrazně přispělo k vysokému vítězství. Významný moment přišel také pro novou posilu Tomáše Balona z FbK Prty, který vstřelil 10. branku utkání.

S celkovým skóre 14:6 si Jazzmani připsali první tři body do ligové tabulky a pozitivně uzavřeli svůj první turnaj v sezóně.

Sestava: Sarič, Kloboučník – Kopecký, Vojtěch, Falbr, Balon – Kuvík, Kolář, Hanuš, Brunclík, Galló, Nápravník, Milyan, Pernet.

Výkony týmu naznačují, že se Jazzmani letos chtějí pohybovat na čelních pozicích. Další zápasy ukážou, jak silný tým bude v této sezóně.

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420732601280

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořeno službou Webnode